Misbrugscenter

Kom af med pilleafhængigheden på et misbrugscenter

Kom af med pilleafhængigheden på et misbrugscenter

I Danmark er pillemisbrug – også kaldet misbrug af receptpligtig medicin – ved at overhale alkoholisme som det mest udbredte misbrugs relaterede problem. Et pillemisbrug opstår, når et forbrug af receptpligtig medicin – for eksempel angstdæmpende, søvninducerende eller smertestillende medikamenter – kommer ud af kontrol.

Hvis du efter en operation eller et andet smertefuldt forløb har fået udskrevet stærk smertestillende medicin, og dernæst bliver ved med at føle trang til at indtage pågældende medikament selv når smerterne er væk, er dette indikation for en medicin afhængighed. Det drejer sig i særdeleshed om de såkaldte opioider, som er kemiske, syntetiske stoffer, hvis virkning emulerer morfins.

Opioider er ikke alene kraftigt smertestillende – det forrykker også dopamin balancen i hjernen, og kan give en behagelig rus ved indtagelse. Omvendt vil man opleve abstinens lignende symptomer, når man ophører med at tage medicinen, og humøret kan blive voldsomt påvirket. Man kan måske endda udvikle en middelsvær depression. Dette afholder mange mennesker fra at trappe ud af medicinen, og ved længere tids konsekvent medicin forbrug vil tolerancen over for pågældende stof øges, således at der skal mere og mere til, førend man opnår den ønskede virkning.

Kom ud af den onde misbrugs cirkel med en professionel behandling

Når misbruget af receptpligtig medicin når et stadie, hvor kroppen har brug for medicinen for at kunne fungere på et normalt niveau, skal der professionel hjælp til for at slippe afhængigheden. Kan du nikke genkendende til de symptomer, der er beskrevet oven for, bør du søge hjælp hos et behandlingscenter.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til planlægning af et behandlings forløb, som kan vænne dig af med dit pillemisbrug og sætte dig i stand til at bygge din tilværelse op uden den skadelige afhængighed. Misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien foregår med afsæt i Minnesotakuren, og har en meget høj succesrate. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk