brugte biler

Hav styr op totalomkostningerne før du køber

Hav styr op totalomkostningerne før du køber

Når du leder efter en ny brugt bil, er det vigtigt, at du ikke alene fokuserer på bilens pris, men også på bilens totalomkostninger og om den bliver solgt af en forhandler eller en privat sælger. 

Jo ældre bilen er jo flere omkostninger skal du forvente der er ved siden af købsprisen. Vægt og miljøafgiften vil være højere og det samme vil mekanikerregningerne alt andet end lige også være. Derfor kan det ofte betale sig at bruge lidt flere penge på en nyere og bedre bil, da du i sidste ende vil spare penge på afgifter og ikke mindst dyre mekanikerregninger.

Forhandler eller privat sælger

Som udgangspunkt er en bilforhandler dyrere at købe bil af, til gengæld får du også en bil hvor der følger en garanti med og du er omfattet af købeloven. Hvis det er en seriøs bilforhandler vil bilen også have været en tur forbi mekanikeren og fået en vask og rens inden den bliver sat til salg.

En bil der sælges af en privat sælger er ikke omfattet af købeloven og der følger ikke en garanti med. Med mindre der er skrevet et forbehold ind i købsaftalen, har du købt bilen som beset.

Kør derfor til en uvildig mekaniker og få ham til at undersøge bilen. I gennemsnit findes der en 4-6 ukendte fejl, som enten skal udbedres eller også skal der ske et nedslag i prisen. 

Udover en tur forbi en mekaniker anbefales det at du kører en lang tur i bilen. Det skal være en tur på mindst 30 min, hvor du både kommer en tur på motorvejen og en tur rundt i byen. Det er ikke nok blot at køre en lille tur rundt om hjørnet. Det vil alene fortælle dig at bilen starter, når du drejer nøglen rundt. Det er selvfølgelig også vældig praktisk.