gulvafslibning næstved

Få et smukt og ensartet trægulv med en gulvafslibning i Næstved

Få et smukt og ensartet trægulv med en gulvafslibning i Næstved

Når et trægulv er helt nyt, har det en ganske særlig udstråling. Træ er et levende og organisk materiale, og ud over den særlige duft, der opstår, når et trægulv er ganske nylagt, er der også noget helt specielt ved træværk som gulvbelægning. Træ kan noget særligt – og derfor vælger mange at få behandlet deres fine, nye trægulv med en ikke forseglende behandling, som lader træet komme til sin ret.

Det kan for eksempel være sæbe, lud eller olie, som ikke dækker og forsegler træværket på samme måde som for eksempel lak eller maling, men der imod lader det leve og ånde gennem en permeabel hinde. Især det smukke, lyse udtryk, man opnår med en sæbebehandling af trægulv, er meget populær i Danmark – sandsynligvis fordi det passer så godt til vores unikke, skandinaviske indretnings stil, hvor enkle møbler og lyst træ giver et let og volatilt udtryk.

Pas godt på dit sæbebehandlede gulv

Til gengæld kræver et gulv, som har modtaget en sæbebehandling, utroligt megen omsorg i form af hyppig gulvvask med plejende sæbe. Denne gulvvask sikrer, at den beskyttende hinde vedligeholdes, så gulvet forbliver smukt og lyst i farven – og modstandsdygtigt over for skidt, snavs og spildte væsker. Dit sæbebehandlede trægulv skal helst vaskes mindst én gang på ugentlig basis, hvis det skal forblive pænt og lyst, og den silkematte overflade skal bevares.

Glemmer eller forsømmer du denne pligt, går der ikke lang tid, førend du kan se tydelige mærker af slid i gulvets overflade – og da den beskyttende hinde er slidt bort, vil spildte, farvede væsker som for eksempel rødvin, kaffe eller te danne grimme skjolder i det lyse gulv. Og så kan dit gulv kun reddes ved en grundig gulvafslibning.

Med hjælp fra de dygtige, faglærte folk hos Gulvkanonen.dk kan du få dit smukke, lyse gulv tilbage, som var det nyt.