danske film

Danske film har gjort danske skuespillere til verdensstjerner

Danske film har gjort danske skuespillere til verdensstjerner

Når du tænker på nogle af de danske skuespillere, som der er gået hen og blevet internationale stjerner på den store scene, så tænker du nok på en udenlandsk film, som der blev deres store gennembrud.

Der vil selvfølgelig være nogle skuespillere, der er fra Danmark eller har store, danske rødder, som der fik undervisning i skuespil i udlandet og var med i film, serier og på teater i udlandene, uden de overhovedet rørte en dansk film, hvorefter de så er blevet store stjerner i udlandet.

Men ellers fokuserer man på de danskere, som vi har kendt de små afgangsfilm, kunstfilm og mindre serier fra vores lille land, hvorefter de er gået hen og blevet nogle, som Hollywood gerne vil bruge i mange af deres film.

Dette gælder selvfølgelig også instruktører, klippere, filmmusikere og mange flere, men her holder vi det lige til skuespillerne for at gøre det specifikt.

Danske film var startskuddet til en stor karriere

Det er da klart, at det store gennembrud nok kom i en international film, så de blev kendt verden over, fordi der her var penge til at markedsføre den i stort omfang, men oftest er det for mange begyndt med de danske film, som de stadigvæk ser tilbage på som en gloværdig tid.

Og for at understrege hvor glade de er for de danske film, så ser man også mange af dem vende hjem til den danske scene nu og da for at lave en dansk film igen.

Det viser noget om niveauet af dansk film, så stjernerne ikke bare ser det som et springbræt til at kunne komme videre med deres karriere, men som et sted, hvor man kan udforske sig selv og lære faget endnu bedre at kende.

Derfor ser udlandet også danske film, fordi niveauet er så højt i dem, og det kan vi være stolte af.